Carte->Film->Serial

Am descoperit doua seriale noi, foarte bune, ce au ceva in comun. Amandoua sunt inspirate dintr-o carte ce a dat nastere unui film. Si in amandoua cazurile filmul e mai celebru decat cartea. Si chiar mai bun (lucru care se inampla rar).
Cati dintre voi ati citit Psycho de Robert Bloch? Dar cati dintre voi ati vazut filmul lui Hitchcock? Cred ca sunt mult mai multi cei care au vazut filmul decat cei care au citit cartea. Eu m-am apucat sa citesc cartea de curand. Postul de televiziune A&E a venit cu o propunere interesanta. Bates Motel, un seial inspirat din romanul lui Bloch, ce il prezinta pe Norman Bates in adolescenta, deci inainte de actiunea din Psycho. Insa serialul se petrece intr-un alt oras fata de cel din roman, si in zilele noastre. Eu am inceput sa ma uit la el pentru ca sunt fan Hitchcock si Pycho dar si pentru ca imi place mult Vera Farmiga. Sezonul 1 are 10 epiusoade, iar serialul a ajuns la mijloc, episodul 5 aparand saptamana asta. Pentru ca audientele merg bine, s-a anuntat ca v-a exista si un sezon 2, ceea ce ma bucura pe de-oparte insa ma face sa innebunesc, stiind ca trebuie sa astept un an pentru asta.


Al doilea meu film horror preferat, dupa Psycho, e Tacerea Mieilor. Am citit si cartea (doar asta ca pe celalate doua nu le aveam in casa) si am vazut filmele dupa toate cele trei carti.Anthony Hopkins a realizat un personaj genial ce mi-a marcat adolescenta. NBC a pornit in 2011 un proiect curajos. Un serial ce are la baza acest personaj. Hannibal se vrea un serial politit in genul Dexter, insa mult mai fin. Dr Hannibal Lecter (interpetat de Mads Mikkelsen - eu nu il stiam pe actorul asta danez, insa mi-a captat atenti. E uau!) ajuta o echipa FBI la prinderea criminalilor in serie. In echipa mai e un profesor universitar criminalist (un personaj chinuit, realizat in antiteza cu Hannibal) ce incepe sa banuiasca ca Hannibal e in spatele crimelor ce se imapla. Fiecare episod are o crima noua rezolvata insa pe fundal, se cauta un criminal in serie cautat de ani de zile. Pana in momentul de fata sunt aparute 3 episoade. Sezonul 1 are 13 episoade si e posibil sa continue. Insa serialul e produs de NBC. NBC-ul sta prost tare cu audientele de 5 ani incoace si serialele nu prea au viata lunga la ei. Sunt sanse mari sa ramana o mini-serie cu 13 episoade (astea stiu sigur ca vor fi difuzate din cauza parteneriatului cu AXN) sau poate devenii un serial cu mai multe sezone, daca audientele merg bine. E unul din cele mai bune seriale realizate anul asta. Montajul si scenografia sunt de nota 10. Eu nu am mai vazut de mult asa ceva.

Ar mai fi un serial despre care as vrea sa vorbesc. Mai mult ca sigur exista si carti si filme despre viata pesonajului, pentru ca este un pesonaj real. Da Vinci's Deamons. E produs de Strars si este un serial despre partea intunecata a geniului Da Vinci. Criticii si blogarii spun ca e foarte bun, mie mi s-a parut un pic cam hipster-ish. O poveste ca asta sigur merge. Showtime a avut The Tudors si acum are The Borgias. Starz tocmai a incheiat Spartacus. Povestile despre vremuri de de mult, condimentate cu nuditate si scandal, sunt cheia succesului.
Din serial sunt aparute numai doua episoade, sezonu 1 va avea doar 8, iar fiecare dintre el este inchinat unui simbol. Pana acum am avut cartea de tarot: Spanzuratul si Sarpele, simbol biblic. Urmeaza, in ordinea episoadelor: Prizonierul, Magicianul, Turnul, Demonul, Popa si Indragostii. Din cate stiu eu, majoritatea sunt carti de tarot, insa nu imi amintesc ca sarpele sa fie printre una din ele.
Apropo, e scris si produs de David S. Goyer cel ce a scris ultima serie Batman....

Pe curand...

Comentarii

Postări populare