Despre femei si tatuaje

Pentru mine un film bun, un film ce ajunge in categoria filme preferate e acela ce imi ajunge la suflet dupa ce l-am vazut. De aceea sunt multe filme ce stiu ca sunt printre filmele mele preferate, din care nu imi mai aduc aminte mare lucru, si pe care nu am curajul sa le revad pentru ca e posibil sa nu imi mai placa. Unul dintre aceste filme e Sublime, un film pe care l-am vazut in urma cu 7 ani si din care imi aduc aminte, ca prin vis despre o scena de sex, cu tipa deaspura in care, in timp ce intretineau relatii sexuale, tatuajul ei de pe spate ce reprezenta un maslin, infloreste sau ii ca frunzele. Scena acea cu tatuajul de pe spatele asistentei nu stiu daca e adevarata, nu stiu daca nu a fost doar o simpla scena de sex cu o tipa cu un tatuaj pe spate insa, la momentul respectiv, mi s-a parut foarte senzuala si de atunci am capatat o pasiune pentru femeile cu tatuaje, si in special cu tatuaj pe tot spatele sau pe unul din brate.

Sublime- Movie Trailer de WarnerBrosOnline

Asa am ajuns sa pun mana pe o enciclopedie interesanta, pe care am citit-o incetul cu incetul, devorand fiecare poveste si admirand fiecare fotografie. Bodies of Subversion, A Secret History of Women and Tattoo de Margot Miffin ete o istorie a tatuajelor in America, ce incepe in secolul XIX cu femeile tatuate ce erau exponate la circ, pana la reality show-urile despre tatuaje din noul mileniu. Enciclopedia vorbeste despre femeile cu tatuaje si despre artistii de sex feminin si incearca sa arate ca tatuatul este o arta si nu o vulgaritate. Tatuajele au fost intotdeauna un subiect tabu. In perioada medievala reprezentau semne ale societatilor secrete si de aceea oamenii simpli le considerau semne rele, in Japonia daca ai un tatuaj nu ai voie sa mergi pe plaja, la sala, la onsen (baia publica) si de multe ori ti se refuza accesul in restaurante sau in hoteluri si asta pentru ca tatuajele sunt insemnele Yakuza- mafia japoneza. Insa toate astea au fost in trecut. Ce mafiot, in capacitalile lui mentale si-ar face un tatuaj ca sa atraga atentia asupra lui. Lor le place sa stea in urmbra, sa nu iasa in evidenta, deci din ce in ce mai putin isi fac tatuaje.
In Osaka am dat peste niste tineri cu tatuaje, pe cand m-a plimbam prin Namba, pe sub un pod. I-am cerut unuia dintre ei sa imi dea voie sa ii fac o poza, pentru ca avea un dragon tatuat pe cap, insa nu a fost de acord. Tatuajele mi se par frumose si interesante insa trec usor in partea cealalta, daca sunt prea multe si pielea e sufocata de ele. In momentul in care iti faci asa ceva, trebuie sa fii constient ca e permanent si sa nu regreti acel moment. Urasc tramp stamp-urile si tatuajele cu portrete de pe brat. Imi plac multe cele japoneze, cele biomecanice si tibalicele sau cele cu litere.
Insa intrebarea care se pune e de ce inca avem mentalitati din acestea? De ce asociem un tatuaj cu un om rau-famat si de ce nu acceptam acest ritual ca o arta. Da, exista multe kitsch-uri insa asta se intampla in orice ramura a artei iar acest fel de pictura pe piele e una din cele mai senzuale si interesante forme de manifestare.
Sau asta e parerea unui numar mic de oameni si ar trebui sa ne supunem majoritatii? Nu pot sa fac asta si o sa caut femeia cu care sa vreu sa imi petrec restul vietii, femeie ce o sa aiba un tatuaj mare pe spate.
Mai multe fotografii din enciclopedie, gasiti pe site-ul NewYorker, aici.
Pe curand...

P.S.: Ii multumesc mult persoanei ce mi-a dat cu imprumut aceasta carte.

Comentarii

Postări populare