Treceți la conținutul principal

Kanamara Matsuri - festivalul falusului din Kawasaki

ATENTIE: Acest articol contine poze cu diferite obiecte in forma de penis, ce pot parea deranjante pentru unii dintre voi.

In fiecare an, in prima duminica din aprilie, in Kawasaki - prefectura  Kanagawa, al 9-lea oras ca marime din Japonia, are loc festivalul Kanamara Matsuri, un festival shinto, inchinat falusului, la templul Kanayama.
Am tinut mult sa ajung la festivalul asta si am citit cateva articole despre el. Din acest motiv am ajuns sa am sperante mari de la festival si am fost usor dezamagit. Claustrofobia m-a lovit destul de tare si am plecat dupa o ora jumatate, inainte sa inceapa procesiunea propriu zisa.
Festivalele japoneze sunt un fel de Hram la noi la tara. In curtea templului se aduna comercializanti ce vand diferite obiecte, ce au legatura cu templul.
Pentru cazul de fata, toate obiectele vandute aveau forma de penis.


Festival dateaza din perioada Edo (1603-1867). Există o legendă celebra printre localnici, care explică originile "Kanamara Matsuri": Odată, exista a fost un demon cu dinți ascuțiti, care sa indragosti de o femeie frumoasă si tânără. Ea nu a fost interesata de demon și când a decis să se căsătorească cu un alt bărbat, demonul a devenit foarte gelos. El s-a ascuns in vaginul fetei cu o noapte înainte de nuntă. În acest fel el a muscat si a rupt penisurile celor doi soti ale fetei. Toată lumea din sat a fost supărata și astfel în cele din urmă un fierar făureste un falus din oțel cu care au pacalit demonul. Dinții lui s-au rupt și astfel a plecat vaginul fetei. Acest lucru a dus la consacrarea  falusui de fier și Kanamara Matsuri. De atunci prostituate se rugau pentru protecție împotriva bolilor cu transmitere sexuală. În ultimi ani o mulțime de cupluri de tineri căsătoriti viziteaza atunci când doresc să înceapă o familie. Este, de asemenea frecventat de travestiți și homosexuali / lesbiene. Festivalul s-a schimbat foarte mult de-a lungul timpului. Este un eveniment care combină tradiții Shinto cu elemente moderne. . Banii câștigați din toate bunurile vândute este folosit pentru a ajuta la cercetare SIDA.
Mai multe poze pe pagina de facebook a blogului, aici.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...