joi, 11 aprilie 2013

T.Y. Harbor


Pentru acest articol ii multumesc Ralucai. La restaurantul/beraria asta am fost cu ea, intr-o zi frumoasa de decembrie, cand din pacate era inchis. Soarta a facut sa ajung din nou aici, cateva luni mai tarziu, in momentul in care se implineau 19 luni de cand sunt in Japonia si 1 an de cand ea atarizase pe Narita.
T.Y. Harbor este un un restaurant ce se afla pe locul unui fost depozit de pe unul din canalele din Shinagawa. Propritarul restaurantului a construit localul in fosta hala a bunicului sau, hala construita imediat dupa razboi, unde avea o fabrica de bere si o galerie de arta pentru tinerii artisti ce isi faceau aparitia dupa razboi. In anii 80 depozitele s-au mutat in port, si o mare parte din teren a fost vandut dezvoltatorilor. A ramas o singura hala, ce in 1997 a inceput sa se transforme intr-o mica fabricuta de bere nefiltrata, si a evoluat intr-un restaurant-bar si o fabricuta de panificatie ce folosesc ca ingredinet secret berea produsa acolo.

 Din selectia de beri noi am ales IPA si nu cred ca a fost alegerea cea mai buna. Berea IPA, adica India Pale Ale, este un tip de bere ce a aparut in secolul 19, in Anglia.
Berea este realizata in urma fermetantiei calde a maltului Pale. Pale se realizeaza prin uscarea la temperatura scazuta a grauntelor si astfel se pastreaza anumite enzime. Acest tip de malt este amar insa produce o bere cu o alcolemie ridica. Din acest motiv este unul din cele mai ieftine tipuri de malt, fiind amestecat in diferite combinatii.
IPA foloseste numai acest tip de malt, fiind o bere tare, cu un gust puternic amarui insa ofarte aromata. Am ales-o doar pentru ca avea alcolemia mai mare, daca as fi stiut ca e atat de amaruie, am fi alse alta, din cele 6 sortimente pe care fabricuta le produce.
Mancarea servita in restaurant este de tip american si portile sunt fix pentru americani, adica mari de tot. Noi am mancat un peste facut in bere, cartofi cu unt si pizza.
Mancarea foarte bine gatita si gustoasa. Servirea buna si privelistea pe canal minunata. Noi am servit masa pe terasa, afara, insa restaurantul dispune de locuri inauntru, intr-un salon elegant sau la bar, de unde printr-un geam de stical, se poate vedea fabrcuta de bere.



Pe curand...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Translate

Faceți căutări pe acest blog

Scriu despre:

japonia (462) carte (228) de-ale mele (177) Facultate (123) filme (108) mancare (85) seriale (79) EU (64) scoala (64) muzica (60) oameni (49) prieteni (49) blog (48) excursie (44) Bacau (41) Iasi (41) Romania (40) funny (37) teatru (36) tv (31) bucuresti (29) Coreea (25) playlist (20) facebook (17) sesiune (17) internet (14) sarbatoare (14) copilarie (12) fashion victim (12) iPhone (12) natura (12) romani (12) politica (11) vacanta (11) Ghibli (9) camin (9) jurnal de calarorie (9) leapsa (9) opinii (9) proza (9) telefon (9) constructii (8) dincolo de metropola (8) literatura (8) transport (8) tren (8) familie (7) fotografie (7) kinki (7) presa (7) traditii (7) google (6) tehnologie (6) 1 mai (5) Atena (5) deviantart (5) iarna (5) petrecere (5) photoblog (5) presesiune (5) prostie (5) psihologie (5) viata (5) Pishinau (4) cadouri (4) cultura (4) despre mine (4) mare (4) poezie (4) raceala (4) servicii (4) Craciun (3) aniversare (3) autocunoatere (3) criza financiara (3) dentist (3) kamakura (3) liceu (3) nikko (3) timp liber (3) yokohama (3) banc (2) capitan planet (2) desene (2) la multi ani (2) memorial (2) metrou (2) obiceiuri (2) postmodernism (2) prietenie (2) prosti (2) scris (2) societate (2) taxi (2) Disneyland (1)