Jagten

Jagten, in engleza The Hunt si in romana Vanatoarea, este un un film danez, realizat in 2012 cu Mads Mikkelsen in rolul principal. De la inceput trebuie sa-i multumesc Ralucai pentru recomandare. Nu stiu cum gaseste filmele astea dar ii multumesc ca le impartaseste cu mine. Mikkelsen a castigat la Cannes premiul pentru cel mai bun actor in rol principal, pentru acest rol, premiul pe care il merita din plin.
Cand eram mic nu suportam filmele europene, insa de cativa ani mi-am dat seama ca doar in Europa se mai face arta pura in cinematografie. Americanii au facut din asta o industrie si rareori mai fac si arta.
Filmul are o tema ce nu prea a fost exploatata, o tema contemorana ce are potential. Se spune ca copii nu mint. Si de aceea ii credem cand spun ceva grav. Dar ce se intampla cand o fetita de gradinita se indragosteste de educator si pentru ca e refuzata, inventeaza lucruri despre el? Si cum reactioneza societatea cand afla ca exista un posibil pedofil in oras?
Despre asta e vorba in film, despre un educator ce e acuzat pe nedrept de comportament neadecvat cu o fetita. E un film bun, foarte bun. Merita vazut!

Pe curand...

Comentarii

Postări populare