Treceți la conținutul principal

Tokyo City Simphony

sursa:Corre77.com
Daca vreti sa calatoriti prin Tokyo si momentan puteti sa faceti asta doar virtual, si daca v-ati saturat de Google Street View, Roppongi Hils, celebrul oras in oras, din Roppongi, va propune o calatorie virtuala, interactiva, printr-o macheta a orasului, realizata la scara 1:1000.
Roppongi Hils sarbatoresc anul acesta 10 ani de la inaugurare si cu aceasta ocazie au lansat o noua campanie intitulata Love Tokyo. Odata cu campania a fost lansat is site-ul Tokyo City Symphony ce reprezinta o calatorie virtuala, 3D, prin Tokyo. Macheta folosita pentru aceasta aplicatie a fost construita in 2009 de catre Mori Building Co si are 5 m2. Pentru realizatea machetei, fiecare cladire din oras a fost fotografiata si apoi realizata manual.
Simfonia orasului vine in trei variante:
- Future City- ce propune proiectii futuristice pe muzica orasului (sunetelele de la metoru, lift, masini utilitare)
sursa:Corre77.com
- Rock City - ce vine cu proiectii de animatii pe o muzica rock, ce vrea sa simbolizeze viata ne noapte a orasului (mai ales ca Roppongi este cartierul cel mai celebru pentru aceste activitati)
- Edo city - o proiectie a orasului istoric.
Simfonia poate fi dirijata, de catre privitor prin tastele calculatorului. Cladirile principale pot fi colorate diferit, iar muzica influentata.
Am primit linkul acestui proiect de la buna mea prietena Raluca (care se pare ca la doua luni de la plecarea din Tokyo e mai informata decat mine cu ce se intampla pe aici.), si joi seara mi-am pierdut timpul jucandu-ma si creand noi si noi simfonii.Nu uitati sa vizitati site-ul aici.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...