De la produse de curatat si de ingrijire la stil

Ieri am fost cu Hakan sa ii arat care sunt balsamurile de rufe, pentru ca nu stia si nu isi mai suporta hainele aspre. Am intrat intr-un magazin mare, ce are in special produse de curatat si de ingrijire.

Era un rand intreg cu balsam de rufe si am stat cam 15 minute sa le mirosim pe toate. In Romania disper cand vad lumea ca desface sticla sa miroase, insa pe de alta parte au si dreptate, alt mecanism nu exista. In Japoinia existao sticluta cu bilute pafrumate in fata fiecarui model de  balsam. Iei sticluta, o desfaci, mirosi, o inchizi si o pui la loc. E destul de usor. Insa probabil in Romania sticluta ar fi furata si agatata la oglinda retrovizioare ca odorizant de masina.
Exista atatea arome pentru balsamul de rufe incat nu prea stii ce sa alegi. Eu am unul cu miros de Lavanda, pentru ca mi se parea un miros normal pentru rufe insa urmatorul va fie de zmeura. Serios, trebuie sa incerc si altceva.
Aceasi poveste se aplica si la detergent. Cred ca nu numai la noi in tara, dar in toata Europa si probabil ca si in US, detergentul miroase a detergent. E un miros specific, un parfum ce iti spune ca e curat. Ei, in Japonia mirosul de detergent e destul de diversificat. Detergentul meu miroase a lamaie, si miroase foarte bine. Hakan are detergent cu miros de mere verzi si il uraste asa ca acum si-a luat detergent cu miros de piersici. Apopos, nu stiu daca v-am spus, dar japonezii sunt innebuniti dupa piersici. Sruguri si piersici. Cea mai populara aroma la sucuri, ca Fanta, e cea de struguri rosii (Madness la noi) iar urmatoarea e de piersici, care e destul de buna. Eu am facut o pasiune pentru Fanta Japan (asa se cheama Fanta de piersici). Cea mai stupida aroma de detergent mi se pare cea de trandafir, insa probabil ca sunt persoane care iubesc acea aroma.
De la detergenti am pornit sa explorez fiecare produs, in speranta de a gasii o crema de maini Nivea. Stiu ca au niveea aici pentru ca am vazut reclama la tv si imi pun sperante mari in crema clasica a lor, cea in cutiuta de tabla albastra, insa nu am gasit-o. Ideea e ca pielea de pe mana mi-a devenit foarte uscata si incepe sa se jupeasca (probabil un alt ph la apa) si am vrut Nivea pentru ca gelul lor pentru fata m-a salvat dupa o reactie alerigica, asta vara. Insa mi-am luat o crema de maini de la Neutrogena, firma ce in Roamania e destul de scumpa, insa aici e la un pret OK.

Apopo de branduri si preturi, si apoi trec inapoi la ideea postarii. Mario are papuci de casa de la Bata si i-am zis: oau, Bata, pentru papuci de casa, o duci bine! Si a inceput sa rada. In Taylanda Bata e un brand ieftin, fac cele mai ieftine incaltaminte. Si de ce in Europa e brand de lux?

Cautand crema de maini, am descoperit ca barbatii japonezi nu au produse special destinate pentru ei. Probabil ca noi europenii, suntem mai metrosexuali si avem creme, sampoane etc. Aici doar un tip de stick pentru sub-brat si vreo doua tipuri de deodorante, gel de dus de la Axe, in rest sunt gelurile de dus comune, si produsele de barbierit. Atat!. Nu sampon, nu crema, nu gel de dus...
E destul de dificil sa incepi sa folosesti un nou produs de ingrijire cand esti obijnuit cu altul. Am gasit sampon Saios insa nu tipul pe care il folosec eu, acus imi termin pasta de dinti si nu stiu ce pasta sa aleg... Singurul brand de la ei de care am auzit e Aquafresh insa nu am o parere prea buna despre el...
In schimb, raionul pentru femiei e vast de undulatoare de gene, de la modele clasice la cele electrice, pana la nu stiu ce sf-uri de aparate care te machiaza sau nu stiu ce. Ca aveau o reclama in care o arata pe una ca punea fardul intr-un fel de aspirator si apoi se dadea cu el pe obraji. Probabil ca de aia sunt asa de spoite pe fata...
In schimb au probleme cu tenul, si cu cosurile asa ca au sute de produse anti acnee, incusiv sprey pentru cei care au probleme cu acneea pe spate (asa un produs nu am vazut la noi). Apoi am vazut un fel de penseta, care in varf are ca o gamalie de ac, insa mult mai mare, si conform instructiunilor de pe spate. apesi cu gamalia pe piele si ies punctele negre.

Dupa cum probabil stiti, barbatii japonezi au par numai unde nu trebuie. Nu stiu cate fete au probleme cu parul de pe maini sau de pe picoare la un barbat sau cat de mult le deranjeaza parul de pe piept, dar daca sunt deranjate sa isi aleaga un asiatic ca nu o sa le dezamageasca. IN CAZUL IN CARE MANCATI IN TIMP CE CITITI, VA ROG, ASTEPTATI SA VI SE ASEZE SI CITITI APOI. Nu e nimic prea gretos, dar mai stii, nu vreau sa va iau pe nepregatite. In luna asta am vazut mai mult decat am vrut. Am avut ocazia sa dau nas in nas cu un tip care iesea dezbracat din dus la ora 3 dimineata, gandindu-se ca nu e nimeni treaz si ca nu merita sa puna un prosop, am fost dus cu forta de catre admininstror sa imi arate unde e baia publica in camin si sa ma intrebe daca nu vreau si eu sa stau alaturi de 10 japonezi dezbracati intr-o cada cu apa fierbinte.. Asa ca pot spune ca pe langa marea tufa de par pe care o au la sub-brat, pentru ca poarta maieuri in camin si le vad tufele fara sa vreau in timp ce mananc si mi se face greata, au o tufa la fel de mare in zona intima. Nu e ca am vrut sa ma uit, dar iti sare in ochi o mare pata neagra pe o piele alba. Parul de la subtioara e de acum celebru, pentru ca stau cu mainile pe sus, cand au maieu si le vezi tufa, insa cand am fost cu administratorul in baia publica si am vazut in apa numai tufe negre am crezut ca vomit pe loc. Ok, nu aveti par pe corp in alta parte, nu faceti un cult pentru asta. E parul de care noi scapam prima data, nu e igienic.
Insa nu e singurul par, dupa cum am crezut. Ma intrebam mai mereu de ce majoritatea tipilor sunt pensati. Dar pensati aiurea rau de tot, asa cum se penseaza curvele la noi, de le ramane numai o linie. Ei, asiaticilor le creste parul de la sprancene, asa cum se intampla al noi cu batranii, cand pierd parul de pe cap si le creste in nas, urechi si sprancenele. Ei, lor le creste mereu. Asa ca au aparate de ras parul din nas, urechi si de tuns sprancenele, in supermarket, si sunt destul de ieftine.
Si cred ca isi rad acest par pentru ca, pentru ei conteaza numai mecla sa fie ok. Au o droaie de produse pentru par pentru ca isi pierd o mare parte din timp facandu-si freza, care e perfecta de dimineata pana seara. Si vorba lui Michael, un coleg de-al meu din Kiribati (apopos, cine stie unde e tara asta?eu stiu...): Cum au reusit oamenii astia intr-o sunta de ani sa ajunga de la samurai la blugi skinny si frezele astea? Posete ca damele si curele cu tinte?
Moda la tineri e cam asa.
Fetele: 1. pantaloni scurti, cu ciorapi, cu sosete trei sferturi, nu conteaza, in functie de vreme, pantaloni scurti sa fie; nu conteaza ca-s cracanate si ca nu le sta bine
2. ghete imblanite pe ditamai caldura, la pantaloni scurti si tocuri cat mai mari cu toate ca merg ca ratele pe tocuri
3. O droaie de fard in obraji, sa iti dai seama ca acolo ar trebuii sa fie obrajii, ca fetzele lor sunt asa de turtie de zici ca e un fund cu ochi si gura, iar nasul e dunga dintre buci. Si cum mai au si alea doa pete de roz in obraji, zici ca e un fund pocnit.
4. o poseta imensa si o droaie de zgranganele agatate de poseta, daca s-ar putea ursuletul de plus cu care doarme in pat, sa il agate de geanta e ok, si alte zdranganele la telefon.
5. sanii la vedere, cu toate ca nu prea sunt, insa un push-up ajuta
Fetele sunt de doua feluri: cele inalte si slabe, destul de rar vezi asa ceva si cele mici de statura si late in solduri...
Cum imbatranesc devin mai elegante, fuste, bluze lungi, manusi insa tot mai sleapede la mers si la pantofi

Baietii: de obicei sunt inalti si slabi pentru ca fac sport (baseball e sportul cel mai popular) toti au aceasta aliura.
Cea mai importanta e freza. Parul destul de lungut, tapat, asezat suvita cu suvita in tot capul, mai putin bretonul pe o parte, care e drept, intre ochi. Perciunii lungi si ascutiti mereu sunt peste ochelari iar daca sunt mai cool sunt vopsiti in cap blond. E la moda sa fi baiat, inalt si slab si sa te vopsesti in cap blond. Apoi cat mai multe zorzonele la gat, bluza mulata cu decolteu mare ca nu ai par si sa arati, pantaloni skiny si la incaltaminte o dau de fiecare data in bara. Ori cu culoarea ori cu modeleul. Da de obicei vezi ca sunt adidasi nike cu perne de aer la pantaloni la dunga si sacou. Daca sunt trecuti de 25 de ani baietii poarta costum mai mereu insa nu renunta la freza. Majoritatea poarta mocasini sau pantofi insa se intampla destul de des sa o dea in bara si sa aiba adidasi. Apoi spre 30 de ani incep sa nu le mai pese de par si nici de haine si sa o dea in bara rau. pantaloni de traning la cardigan si pantofi eleganti sau din astea. Apoi cei mai invarsta sunt din nou eleganti si au pantofi calumea in picioare. Imi pare rau ca mi-e rusine sa le fac o poza ca uneori te sperii cand vezi un tip cu pantaloni scurti si pe dedesunpt colanti trei sferturi cu animal print si tricou decoltat si poseta pe umar. Dar poate ca poza asta va ajuta un pic, el cica e un superstar adolescentin.
Poate cand o sa am telefon o sa fac poze prin tren sau prin statii si o sa le postez...
Pe curand...
        

Comentarii

  1. 1. buna faza cu sticluta cu oglinda retrovizoare =))

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie mi-a placut de ele, sunt finute si dragute, dar nu toate, cele care sunt mai aranjate. Tatele pe afara? Nu am observat decoltee, majoritatea aveau bluze in jurul gatului. Poate transparente, da.
    Dreptate maxima ca merg ca niste betivi pe tocurile alea, se impresite toate, dar asta le face mai adorabile... errrm, cumva.
    Iar despre ei, cu frezele alea, apai avem si aici de astia. In Timisoara e plin de beieti tunsi cu "mohawk" sau freze de alea tapate si suvitzate. Eu cu prietenii mei le zicem "dudani" ca asa arata, ca niste tampiti.
    Vorba lu' tata, s-a stricat rasa.
    Mi-a placut ce ai scris. Eu asta am facut 7 zile acolo, m-am uitat la oameni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. m-a amuzat si pe mine sa vad ceea ce scriam cu un an in urma. atunci abia ajunsesem aici si observam mai totul. pe la noi in Moldova nu sunt din astia tunsi asa :)) si nu ai vazut studentele, alea-s decoltate la scoala

      Ștergere
  3. Si despre sucuri, am facut greseala sa iau de 2 ori de la automat porcaria aia cu un spic de grau pe ea. Mi-a venit sa vars instantaneu numai cand am mirosit-o. Ceai de grau? seriously?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu am avut curajul sa o incerc :)), dar cred ca e orez si nu grau. e posibil sa fie ceai de orez. am incercat o droaie de sucuri, insa nu pe ala. si de ce ti-ai luat de doua ori acelasi lucru? :))

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare