Treceți la conținutul principal

17 luni

A mai trecut o luna, o luna frustranta in care nu am facut mare lucru. Ideea era ca luna asta o sa supravehez la examene si o sa fac niste bani in plus, dar din cauza unor greseli nerecunoscute de cei de la facultate. Asa ca nu am facut mai nimic la scoala, am pierdut timpul aiurea asa cum o pierd si japonezii din laborator, ce se fac ca mimeaza munca.
Weekendurile mi le-am petrecut cu mici iesiri: fie ca am vizitat cateva muzee, fie ca am fost la ambasada sau am revazut prieteni vechi.
Acum cateva zile am aflat ca ma despart de cineva mai repede decat credeam. Pe Pushkar nu l-am mai vazut din octombrie pentru ca drumurile noastre s-au despartit dupa ce el s-a mutat din camin. Insa stiam ca daca am chef sa ma vad cu el, e tot timpul. Duminica a venit in camin sa ma vada. Aveam o banuiala ce s-a dovedit a fi adevarata. Dupa 3 semestre de chiul a realizat ca nu i se potriveste ce face si s-a retras de la scoala. Saptamana viitoare pleaca in India unde o sa stea o saptamana, apoi in Israel, unde tatal lui e ambasador. Din toamna o sa se inscrie la Conservator acolo, insa pana atunci o sa lucreze la o fabrica de conserve. E pedepsit pentru ca nu s-a tinut de scoala si pentru ca parintii lui au cheltuit multi bani cu sederea lui esuata in Tokyo.
Povestea asta se potriveste manusa cu luna pe care am avut-o: oamenii pleaca, timpul zboara prea repede pentru tot ce ti-ai propus si planurile nu ies mereu asa cum ti-ai propus.
Dupa sesiune, am intrat in vacanta, insa mai mult de doua saptanani nu cred ca o sa am liber. Chiar trebuie sa ma apuc serios de lucrat la teza si cam asta o sa fac. Urmeaza o luna linisitia din punct de vedere al aventurilor, sau nu se stie...
Au aparut vestitorii primaverii in Japonia. Nu ghioceii ci florile de prun! Abia astept sa infloreasca copacii!

Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...