Hokkaido Stew Cream

E deja obicei ca duminica sa imi gatesc ceva, iar de la o vreme incerc tot felul de retete japoneze, asutat de tot felul de semipreparate. De data asta este vorba de o tocanita crema cu branza si lapte specifica insulei Hokkaido. Eram in supermarket, la raftul de curry cand am vazut asta. Initial am crezut ca e un Curry alb insa apoi am aflat ca e altceva.
Deci, pentru a putea face reteta am folosit pe langa indredientele ce pot fi gasite oriunde, calup  de branza, gen calupul de curry, si ca sa fie mai Hokkaido, am folosit lapte din acea zona:
Pe langa asta, ingredientele necesare au fost: un morcov, un sfer de ceapa (cepele japoneze sunt mari cat un mar), trei cartofi, broccoli si 350 de grame de pulpa de pui taiata bucati mici.

Pentru inceput am dat pe razatoare 2/3 din morcov pe care l-am pus la inmuiat in apa cu ulei si sare alaturi de ceapa tocata mai maricel (am inceput sa o toc marunt dar mi-au dat lacrimile asa ca incetul cu incetul bucatile au devenit din ce in ce mai mari).
Dupa ce ceapa s-a inmuiat am adaugat carnea si le-am lasat acoperite la foc mediu, cateva minute:
Am adaugat apoi brocolii taiat in buchetele, cartofii si treimiea ramasa din cartof, taiata si ea cubulete (nu imi place textura morcovului fiert si nu il mananc, de aceea il dau pe razatoare ca sa nu il simt, insa pentru culoare am pus si cateva bucatele mari). Am lasat sa se inmoaie putin, dupa care am adaugat apa pana sa le acopere si am dat focul la mic. Le-am lasat sa fiarba 15 minute.
Dupa ce a fiert 15 minute, am stins focul si am pus calupul despre care va spuneam mai sus. Arata fix ca cel de curry doar ca e alb. Am pornit focul la mic si am lasat ca calupul sa se topeasca pentru 5 minute:
Apoi am adaugat 200 de ml de lapte si l-am mai lasat pe foc inca 5 minute:
Nu stiu cum il mananca cu orez japonezii ca e cam ciudat pentru mine, asa ca l-am servit cu paine. Era un pic cam prea dulceag pentru gustul meu, data viitoare o sa pun mai multa sare, sau eventual putin praf de curry pentru a renunta la dulceata:
Pe curand...

Comentarii

Postări populare