Din nou despre rasismul in Japonia

Acum aproape un an scriam un articol despre rasismul in Japonia. La momentul respectiv articolul a ridicat cave polemici intre mine si alti studenti romani ce se aflau aici la studii. Eu eram pozam in victima, mie mi se parea ca exista rasim pentru ca nu eram destul de social
Uite ca la aproape un an, apare un caz concret.
Miki Dazaki e un american de origine japoneza ce a venit in Japonia in 2007, a devenit profesor de engleza si a incercat sa cunoasca tara ce a fost casa parintilor sai. Insa dupa ce a avut o lectie despre rasism in japonia, lectie in care a vorbit despre faptul ca japonezii ii numes pe  "bakachon camera"o camera foto usor de folosit ceea ce se poate traduce in camera pe care si prostii de coreieni o pot folosi.Aa fost dat afara de la scoala. Initial intreba elevii daca sunt de parere ca Japonia este o tara rasista si primea cateva raspunsuri pozitive. Apoi a inceput sa le explice de ce este asa si elevii au inteles. Conducerea scolii a laudat actiunea profesorului, insa dupa ce filmuletul de prezentare a fost incarcat pe internet, o serie de valuri negative au venit asupra lui, i-au aflat numele, a primit scrisori de amenintare si cei de la conducerea scolii a fost amenintata si totul din cauza unui filmulet despre exemple de rasism.
In filmulet Miki Dazaki ofera cateva exemple de rasism in Japonia si tocmai acest lucru i-a deranjat pe extremisti. Ca aceste lucruri se fac publice. E ok sa se vorbeasca despre altii ca sunt rasisti, dar nu si despre ei.
Da, japonezii sunt un popor de prefacuti, Tin la imagine mai mult decat la orice. Si de aici porneste si rasismul.

Povestea intreaga pe blogul celor la WashingtonPost.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare