Fusilini cu ton, somon si creveti

De la momentul in care am gatit melcisorii cu somon, pana la momentul la care am gatit reteata asta s-au intamplat doua lucruri ce m-au convins sa revin la o reteta de paste.
1. Bucatarel mi-a dat ideea sa folosesc ton si creveti pe langa somon;
2. Am gasit la un magazin cu produse occidentale un sos de rosii cu busuioc, numai bun pentru paste, la un pret foarte bun. Prost sa fii si sa nu-l fi luat cand era la oferta aia.
De data asta am folosit fusilini. Melcisorii nu s-au potrivit si am cautat un fel de paste scurte (nu mai repet povestea cu de ce scurte) ce sa nun aiba gaura inauntru, alea sunt bune cu branza. Tot ce am gasit la magazin au fost aceste fusilinii micute de tot ce mi s-au parut interesante si usor de pregatit pentru ca aveau timpul de fierbere 2 minute.
Toata lumea stie cum se fierb pastele asa ca o sa prezint doar sosul. Am pus la inmuiat niste ceapa cu putin ulei, apa, sare si sos de soia.
Cand ceapa s-a inmuiat am adaugat sucul de rosii cu busuioc.

L-am lasat sa clocoteasca un pic, dupa care am adaugat conaerva de ton si conserva de somon. Tonul era maruntit insa somonul era bucati intregi, asa ca le-am amestecat bine cu sosul, sa se formeze o pasta destul de omogena.
Dupa ce s-a omogenizat, am adaugat crevetii. Nu am luat nici creveti inghetati si nici din aia cruzi, ci proaspeti deja fierti si curatati, numai buni de adaugat direct in mancare. Am vrut sa iau din aia cruzi si sa-0 fierb singur, sa am parte de o experienta din asta, insa m-am lasat pagubas. Astia deja pregatiti nu erau cu mult mai scumpi decat aia cruzi si mi-e cam sila de ei cand au cap si sunt verzi :D
Am adaugat sosul peste paste si le-am amestecat bine:
Nu vreti sa stit gat de buni au fost. Pofta buna!
Pe curand...

Comentarii

Postări populare