Treceți la conținutul principal

Incep examenele de admitere la facultate in Nishiwaseda

V-am mai spus ca de doua saptamani este vacanta insa pentru ca sunt student la master, ceea ce aici inseamna ca sunt si cercetator, nu am vacanta. In mai putin de o luna plec pentru 5 zile in regiunea Kinki (Kioto, Osaka, Nara si Kobe) dar pentru asta a trebuit sa imi cer voie de la prof. Insa Kinki nu o sa fie singurile mele zile departe de laborator. De sambata au inceput examenele de admitere la facultate asa ca marti, joi si vineri sunt liber. Pentru ca examenele sa se desfasoare sigur campusul e inchis. Si asa campusul e in hibernare, din patru magazine mai sunt deschise doua iar din doua cantine e doar una deschisa. Anul trecut nici nu am stiut ca una din cantine e deschisa pentru ca am fost acolo doar de doua ori, insa saptamana trecuta am observat ca e deschisa. Asta e un lucru bun pentru ca m-am saturat de mancare tailandeza, chinezeasca, indiana si japoneza-italiana.
Daca sambata accesul in campus a fost interzis, pentru zilele de marti, joi si vineri se poate intra, daca ai completat un formular in care ti-am motivat nevoia de a fi in campus si cererea ti-a fost acceptata. Asta ii incurca un pic pe cei de la secretariat pentru ca ei isi doresc sa nu fie nimeni pe aici. Nu stiu de ce, habar n-am cum se desfasoara examenele si de ce noi, cercetatorii, i-am deranja. Dar nu ma supar deloc.
Pregatirile pentru examene au inceput in urma cu cateva saptamani, cand s-a montat un wc public in curtea campusului.

Anul trecut am crezut ca wc-ul va fi plasat permanent in campus, insa imendiat dupa examene l-au si demontat.
Saptamana trecuta s-au montat niste panouri ce ghideaza pe cei ce sustin examenele in perioada asta. Sincer nici nu stiu de ce nu lasa panourile alea mereu, pentru ca si pentru noii studenti e destul de greu sa caute pe harta campusului unde e o anumita cladire.
Si tot saptamana trecuta campusul a fost inpanzit de difuzoare ce vor anunta inceperea si terminarea examenelor. Le-am tot testat zilele trecute si era destul de stresant. Mai exista difuzoare, insa acum le-au suplimentat si in cele 17 luni de cand sunt aici, de fiecare data cand s-a anuntat ceva in difuzor, fie a fost simulare de cutremur, fie venea un taifun sau anunta un incendiu in cladirea cu laboratoarele de chimie. Deci pentru mine anunturile alea nu sunt vesti bune.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...