Diverse cu un concurs

1.Am invatat in facultate despre Dumul Critic.
"Drumul critic se refera la o succesiune de activitati ce trebuie completate la timp pentru ca intregul proiect sa fie terminat dupa program. Daca data finala a proiectului a fost depasita inseamna ca cel putin o activitate critica nu a fost terminata la timp. Intelegerea succesiunii activitatilor critice este importanta pentru a stii unde dispui de flexibilitate in cadrul proiectului. Se prea poate ca o serie de activitati sa intarzie insa intregul proiect sa fie terminat la timp deoarece activitatile nu erau critice. Pe de alta parte daca proiectul ramane in urma atribuirea activitatilor non-critice de resurse suplimentare nu va contribui la terminarea proiectului inainte de termenul limita. 
 Drumul critic poate fi calculat numai daca la toate activitatile le-a fost determinata succesiunea. Drumul critic se bazeaza pe intelegerea succesorilor si predecesorilor fiecarei activitati. Daca activitatile nu sunt ordonate drumul critic poate fi calculat in mod gresit."
Mi-am zis ca nu o sa-l mai folosesc niciodata, dupa licenta, pentru ca nu cred ca in Romania se foloseste pe santier, in practica, ci exista doar in teorie. Apoi l-am folosit din nou, la un curs, aici in Japonia. Atunci mi-am zis ca o sa-l uit din nou si ca nu o sa ma mai intalnesc cu el niciodata. L-am avut la examen. Sigur era ultima data cand il vedeam. Dar m-am inselat. Dupa un an l-am vazut din nou, aplicat in practica, pe holul cladirii unde este laboratorul meu. Nu stiu ce lucrare se realizeaza, si la ce se refera acel drum critic, dar este afisat la avizier.

2. Acum ceva vreme am observat ceva aici, insa nu l-am testat niciodata. In fata oricarui magazin de ochelari, sau cabinet oftalmologic exista un aparat ce iti curatata ochelarii. De curand l-am folosit si efectul a fost wow. Nu cred ca am avut ochelarii atat de curati de cand au fost noi. Niciun spray si nicio carpulita de sters ochelarii nu au reusit sa faca ce a facut acest aparat. Am introdus ochelarii inauntru, am apasat pe buton si in 30 de secunde ochelarii au fost curatati. Nu stiu ce face, o reacite chimica de ionizare, probabil. Solutia dinauntru a inceput sa bolboroseasca si toate mizeriile din ochelari s-au dizolvat, inclusiv bucatele mici de piele prinse intre rama si lentila, pe care nu reuseam sa le curat. Si e gratis, in strada, in fata magazinului/cabinetului. Oare la noi cand o sa apara asa ceva?

3.Am aflat de curand ce inseamna un semn aplicat pe masini in Japonia. Una din persoanele ce da raspunsul corect primeste cadou o carte in format .mobi de la mine. Daca nu aveti kindle, sau smartphone pe care puteti instala aplicatia kindle, exista diferite programe ce se pot instala pe calculator, gen calibre, de pe care puteti citii cartea.
Semnul arata ca o carte deschisa sau un varf de sageata si e jumatate galben, jumatate verde.
Mi-ar face placere sa raspunda cineva ce nu are prea multa legatura cu Japonia, vreun sensei sau cineva ce locuieste aici si stie despre ce e vorba. Raspunsurile se primesc in comentariu si aveti la dispozite o saptaman. Daca nu raspunde nimeni, asta e, voi pierdeti :)
Pe curand...

Comentarii

  1. raspuns: e semnul de incepatori de la ei, care-l pun pe masina; gen rookie at driving

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca inseamna, din cate am vazut pe net, ca respectivul sofer este incepator cam cum e semnul exclamarii in ro

    RăspundețiȘtergere
  3. E CUMVA SEMNUL DE SOFER INCEPATOR?

    RăspundețiȘtergere
  4. Bv, ioanee, mi-ai luat-o inainte.
    E semnul de incepatori echivalentul mamaligii noastre.

    RăspundețiȘtergere
  5. inca nu am anuntat raspunsul corect. peste cateva zile, o sa selectez raspusurile corecte si o sa trag la sort, folosind random.org castigatorul, ce o sa fie anuntat pe pagina de facebook a blogului si intr-un comentariu aici

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu poate fi semn de incepator,pentru ca acestea se pun in general in spate.
    Poate fi un semn ca masina este pe jumatate ecologica,sau un semn care te face sa fii mai atent(cine stie?).Cat despre drumul critic,depinde din ce parte vezi,Pe o parte se vede istoria unei lungi generatii,pe cealalta se vede viata unui singur om.Depinde de tine cum vrei sa-ti sacrifici viata.

    Toate cele bune

    RăspundețiȘtergere
  7. The Shoshinsha Mark is a green and yellow symbol that new Japanese drivers must display on their cars. Its official name is the Beginner Drivers Sign. A driver must display this mark on the front and back of the car for one year after they obtain a standard driver's license. Drivers who consider themselves beginners may continue to display the sign, even after the period of a year.

    RăspundețiȘtergere
  8. The Shoshinsha Mark is a green and yellow symbol that new Japanese drivers must display on their cars. Its official name is the Beginner Drivers Sign. A driver must display this mark on the front and back of the car for one year after they obtain a standard driver's license. Drivers who consider themselves beginners may continue to display the sign, even after the period of a year.

    RăspundețiȘtergere
  9. am afisat azi raspunsul corect si castigatorul :)
    multumesc pentru participare!
    http://horeasibisteanu.blogspot.jp/2013/02/incepatorii-si-batranii-castigatorul.html

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare