Ceva bun

De cateva zile e destul de frig aici si din seara asta ploua. Pentru ca temperatura s-a schimbat brusc foarta multa lume a racit si in tren sau la scoala mereu sunt cateva persoane care sa stranute sau sa tuseasca. Noroc ca japonezii au atat de mult bun simt incat mai toti poarta masti de protectie cand sunt raciti.
Astazi Namyi mi-a propus sa incerc ceva corean pentru pranz. A spus ca e o mancare care e foarte buna pentru o vreme ca asta, pentru ca alunga raceala. Sincer nu mai stiu cum se cheama insa pot sa va spun ce avea.
Intr-un castron de tuci se pune supa coreana (o supa picanta), orez, legume (morcov, ceapa, muguri de soia, fasole verde boabe, paste de orez si ciuperci) si carne de viata. Deaspura se asezoneaza cu un ou ochi, fiert, pe jumatate crud (tipic japonez) si ceapa verde. Castronul se aseaza pe foc si cand incepe sa fiarba se ridica si se pune pe un fund de lemn. Se mananca fierbinte. Pentru ca e clocotit si picant incepe sa ti se desfunde nasul si sa iti curga lacrimile, insa e atat de bun...
O sa il mai incerc cat de curand, insa dupa ce imi trec arsurile de pe limba.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare