Japonezii si tacamurile

Cam toata lumea stie ca in Japonia cam in toate tarile de rasa galbena se folosesc betisoarele. Recunosc ca pe langa partea de informatii voi fi putin ironic fata de modul lor de mancare pentru ca dupa cuma am mai zis si aici, e destul de diferit de al nostru.


 Betisoarele sunt folosite pentru aproape orice. De exemplu cand mananca supa (care se mananca in bol) o sorb iar daca supa contine legume sau carne,  vor folosii betisoarele. In pozele urmatoare puteti vedea pasii pentru a folosii betisoarele, insa e nevoie de exercitu pentru a va reusii. Pare usor cand vezi, pare greu cand incerci, insa devine usor cad te inveti.

Insa exista si momente cand nu folosesc betisoarele ci lingura. Deci, daca orezul e cu legume si cu sos, si nu se mai prinde (orezul la japonezi si cred ca peste tot unde se foloses betisoare, se prinde bob de bob, ca la noi, pentru ca daca nu ar fi asa, nu ai putea sa il prinzi in betisoare) sau daca mananca orez cu curry atunci folosec lingura si nu furculita. Pentru prajituri folosesc furculita si nu lingurita. Saracii nu stiu prea bine cum se folosec tacamurile normale.
Poate ca nu vi se pare anormal sa mananci marcaruri cu sos cu lingura, insa nu stiti cum arata o lingura japoneza. O puteti vedea in poza alaturata. Am si eu acasa un set de astfel de linguri, de pe vremuri cand portelanul chinezesc era cel mai bun portelan, insa folosim acele linguri pentru salate, si nu pentru mancat.
Si cum sa foloseti ditamai furculita pentru prajitura cand ai lingurite pentru asa ceva. Insa la ei lingurita e pentru amestecat cafeaua sau ceaiul. Nu mai zic ca au un cutit mic pentru uns untul pe paine ce arata ca un cutit de peste, la forma, insa este mai mic.

Pe curand...

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare