Treceți la conținutul principal

Sfarsit de luna

Cand acest articol va fi publicat, eu nu stiu unde o sa fiu. Ideea e ca il scriu cu doua zile inainte, ca aveam aceasta idee in cap de ceva timp si cam e cu termen de valabilitate, dupa cum va dati seama din titlu.
Luna asta m-am surprins si pe mine cu 36 de articole in 31 de zile. Nu stiu daca am mai avut vreodata un astfel de record si nu stiu daca o sa il mai am.
E sfarsit de luna si urcas perioada asta. Am primit factura de la camin, trebuie sa imi platesc asigurarea medicala toate pana pe 31. Insa abia pe 31 primesc bursa... Sper ca cei de la camin, ca imi iau banii direct din cont, sa se prinda sa verifice contul meu si in ultima zi, nu sa imi spuna ca nu aveam banii asa ca trebuie sa il platesc cu o penalizare ceva...
Cat despre asigurare, posibil ca e platita deja, cand o sa cititi articolul (planul e sa ma duc imediat dupa ce il scriu...).
Vine bursa si eu nu sunt... Pentru ca plec intr-o excursie de doua zile. Numele excursiei e numeste Tohoku Insepction iar ideea e sa vedem cum decurg reparatiile in zonele afectate de tzunami si sa aflam mai multe invormatii despre orele de educatie in cazul dezastrelor naturale.  Vizitam orasele Kesennuma si Kamaishi unde s-au inregistrat cele mai inalte inaltimi are valului de tzunami si in acelasi timp, pentru ca primaria organizeaza aceste cursuri, numarul victimelor este destul de redus. Iar ideea e sa se protejeze fiinta umana, prin constuirea de structuri rezistente la seism, de ziduri anti tzunamii insa si educatia e destul de importanta.
Cum educatia e unul din subiectele mele pentru dizertatie, voi participa la aceasta excursie de studii.
Excursia e obositoare. Intalnirea e la 6:20 in Takadanobama (45 de minute din camin) ceea ce insemana ca pe la 4 jumate voi fi deja treaz. Inapoi ajungem marti la ora 22:00 in Tokyo station. Iar eu, daca prind ultimul tren ajung pe la 12 noaptea in camin, daca nu... o sa dorm la Hakan... (daca ma primeste).
Sper ca miercuri cand o sa fiu din nou in Tokyo sa primesc si e-mailul care ma anunta ca mi-a sosit telefonul.

Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...