Treceți la conținutul principal

Acum 20 de ani

Zilele astea daca a tot plouat si am fost in vacanta mi-am petrecut o mare parte din timp in fata calculatorului pe Skype. Am apucat sa vorbesc cu prieteni pe care nu i-am mai auzit de mult. Am vorbit cu Mara din Iasi cu care nu mai vorbisem din ianuarie, am vorbit cu Lavinia din Londra cu care nu mai vorbisem de 3 saptamani, cu Shummy din Londra cu care nu am vorbit de loc pana acum si cu Ancuta care pentru trei luni in Orleans.
Si ma gandeam cat de mult ma ajuta tehnologia. Am e-mail,skype, ymess, facebook si blog. Prin toate aceste metode corespondez usor cu prietenii mei si cu familia. Apoi am un smartphone ce e mai mult decat un telefon mobil (care oricum simplifica viata) si pot trimite mailuri, mesaje si sa aceesesez intenretul oricand. Aparat foto digital si mamorie externa la laptop.
Ce ma faceam daca eram in situatia de acum insa in urma cu 20 de ani (avand aceasi varsta, nu 5)? Developam filme cu pozele facute, trimiteam scrisori prietenilor din cand in cand (scrisoare ce posibil ajungea in 10 zile si primeam raspunsul in vreo doua saptamani - pana isi facea timp sa-mi scrie si pana ajungea scrisoarea), imi scriam aventurile in jurnale si dadeam telefoane scurte din cand in cand acasa de la telefonul public de la posta, ce accepta apeluri internationale.
Tehnologia ne-a usurtat multi viata cu toate ca pare ca ne mananca mult timp. Lumea se plange ca petrecem prea mult timp in lumea virtuala insa aceasta lume ne ajuta sa fim aproape de cei dragi atunci cand suntem la km departare.
E pentru prima data cand sunt bucuros ca traiesc acum si nu in Perioada Interbelica, asa cum mi-ar fi placut sa traiesc.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...