Treceți la conținutul principal

Mouth and Foof Paintining Artists of the World Exhibition - 20th Aniversary

Weekendul trecut a avut loc a 20-a expozitie mondiala a pictorilor ce picteza cu gura sau picoarele. Expozitia organizata de o oranizatie mondiala a avut loc la 50 de metri de caminul meu. In apropiere de camin este un centru de recuperare pentru persoanele cu hanicap locomotor si Mitsubishi are o cladire in care lucreaza persoane cu handicap, deci zona aceasta este o zona cunoscuta de persoanele cu nevoi speciale. Cred ca de aceea aceasta expozitie a avut loc aici, intr-o sala de sport.
Cand am vizitat expozitia, eu si Pushar eram singurile persoane fara handicap. In general erau persoane in scaune cu rotile ce veneau sa vada si si probabil sa fie motivate de persoane ca ei, ce si-au invins conditia si arata ca pot face ceva.
Eu m-am simtit mic si neimportant pe langa ei, pentru ca eu cu doua maini si doua picioare functionale nu pot sa pictez asa cum acesti oameni minunati o fac cu gura sau cu picioarele, lucruri mai minunate decat pictori cu ifose. De la acesti oameni avem mult de invatat iar prima lectie e sa nu luam totul ca si cum ni se merita. Daca as fi avut bani si daca expozitia ar fi fost cu vanzare as fi cumparat cateva taboluri.
 Din  pacate aveau o politica tampita cu fotografia. Putea face cateva poze (si erau 50 de tablouri) si trebuia sa stai langa tablou, sa apari tu un poza cu tabloul. Am incercat sa fac cateva poze pe "neve" dar nu mi-a reusit. Asa ca puteti vedea doar cele cateva poze de mai jos.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...