Treceți la conținutul principal

Gripat

Am facut-o si pe asta: gripa la sfarsit de primavara.
Toate starile mele de oboseala, lipsa de energie si apatie erau din cauza gripei, pe care o purtam de o saptamana. Gripa asta japoneza, specifica lunii mai, are niste sintome ciudate: oboseala, ameteala si apatie. Febra este mica (38) si transipratii ce pot fi usor catalogate cu transpiratii din cauza caldurii. Gatul usor inflamat dar nu atat de tare incat sa iti pui semne de intrebare.
Am ajuns ieri la doctor pentru ca nu ma puteam tine pe picioare. Crezusem ca am facut o cadere de calciu iar doctorul a zis initial ca mi-a scazut glicemia. Nu era niciuna nici alta, era gripa.
Mi-a dat medicamente pentru doua zile (pentru mai mult trebuie sa merg la spital) si mi-a zis sa imi cumpar un termometru sa imi verific temperatura daca scade (lucru care s-a intamplat) si m-a trimis acasa, unde sa beau multe lichide si sa stau cat mai mult in pat.
Doctorul (care era foarte foarte tanar) nu prea vorbea engleza, eu nu vorbeam japoneza dar ne-am intalnit undeva la mijloc si am intelel japonegleza lui ghidata de semne si desene.
Si uite asa am ratat excursia pe care o aveam ieri iar astazi, cica trebuia sa predau ceva in timpul cursului profesorului. De partea cu predatul ma bucur ca am scapat pentru ca nu eram prea sigur pe mine insa imi pare rau ca am ratat excursia la centrul ce cercetare unde era un experiment pe platforma seismica.
Pe curand....

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...