Gustul studentiei

Doar cei ce au stat in camin pe timpul studentiei stiu despre ce vorbesc. Doar noi, cei din camin stim cum e sa ramai fara mancare de acasa si fara bani si sa mananci ceva consistent si ieftin.
Pentru unii e Sfantul Pate, pentru altii sunt ouale si cartofii, pentru altii sunt crenvurstii sau paine cu bere dupa cum am mai auzit.
Eu eram cu cartofii arabesti. Reteta o stiu de la mama: Tai cartofii cubulete mici, ii pui la prajit si cand sunt aproape gata pui lange ei si niste sunca sau kaiser. Apoi cand si sunca e gata audaugi un ou batut cu smantana sua branza daca ai.
Mama are reteta asta tot de pe vremea studentiei, de la studentii arabi ce vemeau pre vremea respectiva la studii in Romania.
Felul asta de mancare pe erfect pentru zile de duminica, atunci cand dormi jumatate de zi si cu acest fel de mancare te saturi pana la cina.
Si pentru ca in Japonia a inceput sarbatoarea si pentru ca sincer mi se acrse de mancarea japoneza am incercat si eu duminica sa fac din nou asta. Doi cartofi (2 euro), doua oua (1 euro) si o felie de un fel de salam japonez ce arata cam ca un salam victoria pentru ca are sunca in el (4 feli 3 euro), ulei de stuguri (pe care il aveam de la Pasti cand am uns ouale cu ulei), sare si celebrul condiment japonez Shichimi (boia, canepa, piper chinezesc, susan alb si negru, coaja de portocale, ghimbir si alge) si 3 crenvursi micuti pe care i-am cumparat ca sa ii incerc (merg, sunt buni) si gata masa pe duminica.
Mai am 3 carofi mai mici si doua oua deci o sa repet povestea cat de curand.
Pe curnad

Comentarii

  1. Putin cam scump 2 euro pentru cartofi, nu-i asa? M-am cam ingrozit din cauza asta... Reteta pare interesanta, ma bucur ca ai scris despre ea. :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare