Treceți la conținutul principal

Eclipsa totala de soara

M-am trezit pe la 7 si 20 din cauza unor sunete apocaliptice. Cainii latrau, pisicile urlau iar lumea vorbea tare si radea... iar eu vroiam sa dorm... inca 20 de minute. Am isit pe balcon sa vad ce se intampla si era o  lumina ciudata afara. M-am uitat in jos la lume si toti se uitau in sus cu niste ochelari ciudati la ochi. Atunci am pus cap la cap totul. Am inteles de ce vineri era o emisune la tv ce arata ce ochelari pentru eclipsa se gasesc de vanzare si ca Panasonic a scos un aparat foto special pentru asta. Era eclipsa!
Mama de camin m-a vazut in balcon si mi-a facut semn sa cobor si eu in fata caminului. Cineva mi-a dat o pereche de ochelari sa ma uit. Am prins momentul maxim, de aceea latrau cainii si pisicile faceau de parca le manca cineva de vii. Pentru toti cei de acolo era prima eclipsa de soare. Cand le-am zis ca e a doua pentru mine, nu m-am crezut. In Japonia nu a mai fost una de 40 de ani. Apoi le-am explicatat ca in Romania a fost una in 1999. Inca mai am acasa occelarii de atunci, o sticla de Coca-Cola ce prezenta eclipsa, mascota: Clipsi si o bancnota de 2000 de lei, cea aparuta special pentru eclipsa. Acum nu am fost atat de impresionat ca atunci, poate pentru ca atunci eram copil iar acum am crescut. Oricum, m-am bucurat sa vad eclipsa si ma bucur ca am avut ocazia s-o vad, cu toate ca nu stiam de ea.
La TV, cei de la Fuji aveau emisiunea in aer liber, de pe acoperisul cladirii lor din Odaiba. Jos, se afla o scena unde o trupa celebra din Japonia a tinut un concert cu ocazia eclipsei. Era foarte multa lume acolo si toata lumea se uita la soare.
Astazi se anunta ploaie insa cu toate ca cerul e un pic innorat, soarele s-a vazut bine prin ochelari.

Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...