Treceți la conținutul principal

Vizita de studiu in Golful Tokyo

Ieri am avut o vizita de studiun in Golful Tokyo, adica o plimbare de 4 ore cu vaporasul de jur-imprejurul golfului. Excursia a fost amanata de nenurartate ori, prima data trebuia sa fie prin noiembrie, apoi prin martie si tot asa a ajuns sa fie tocmai la sfarsitul lui mai.
Vremea a fost perfecta, dupa ce cu o zi innainte plouase si fusesera 13 grade, ieri a fost soare si vreo 26.
Dupa o ora de mers cu trenul am ajuns la destinatie, de unde am luat taxiuri spre ponton. Eu am mers in taxi cu proful, Hankan si Namyi iar pe drum am aflat povestea taximetristului. Avrea 82 de ani, fusese pilot in razboi, in America si la el in casa locuiesc 16 membrii ai familiei, 4 generatii. Avea poze din razboi dar si cu familia si pupa mereu poza stranepoatei (ce era o dulcica).
Vaporasul ce a fost inchiriat era micut si am facut o tura de golf, din Yokohama, spre Tokyo si apoi spre Chiba. Am vazut Aeroporul Haneda, Tokyo Disney See, podurile, am trecut pe sub tunelul ce il am ca tema de dizertatie, am vazut barierele anti tzunami si  stavilopozi, am observat unde a avut loc lichefierea si tancurile si rezervoarele de petrol, rafinarii, centrale si statii de epurare.
Desteptul de mine nu a verificat daca aveam baterie la camera si am ramas repede fara ustensila insa m-am descurcat cu telefonul.
Am ras, am admirat si am discutat si ne-a batut soarle si vantul in cap. A fost o zi superba.
La drumul de la intoarcere am venit cu un taxi, un Prius hibrid iar taximtreistul, mandru de masina lui ne-a povestit despre consum si despre cum merge. El avea 36 de ani si era proaspat insurat.
Va las sa va delectati cu pozele.

Vaporasul cu care am plecat
Aeroportul Haneda
Un avion ce tocmai decola de pe aeroport
O rafinarie
Rezervoare de petrol

Tunelul de aerisire al tunelului ce traverseaza golful din Tokyo pana in Chiba. Am mai scris despre tunel aici, unde in a treia imagine puteti vedea turnul, vazut de la parcarea+mall-ul dintre podul si tunelul ce traverseaza golful

Profesorul Hamada, Namyi si Hakan iar in fundal Tokyo
Stavilopozi si baraj anti tzunami
Centrala electrica
Intrarea in Portul Chiba
Tokyo Disney See. In fundal se vede si castelul din Fairy Land din Tokyo Disney Land iar in lateral se vad hotelurile din Disney Resort
Noul pod construit in Golf, leaga doua insulite si scurteaza accesul catre aeroportul Haneda. Din cauza ca este aproape de aeroport a fost impusa o limitare de inaltime si de aceea nu s-a putut realiza un pod ce sa aiba un turn de care sa fie prinse cablurile. Atunci solutia aleasa a fost aceasta. Mie imi place cum arata, insa parerile sunt impartite.
Pista cea noua a aeroportului Haneda este construita deasupra apei, fiind sustinuta de piloti hidraluci

Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...