Treceți la conținutul principal

Din septembrie

Marti am avut o sedinta cu proful. Sincer nu aveam nicio idee despre ce vrea de la noi. Luni Hakan fusese pana in birou la profesor sa incerce ceva pe programul de acolo (eu ii spusesem ca e acelasi lucru insa el e incapatanat - si am avut dreptate) si nu stiam ce au discutat. Inainte de intalnire am aflat ca vroia niste grafice din nou pentru ca nu le gasea.
Proful are o fixatie cu detaliile. Mai nou vrea pe fiecare pagina cu graficul sa fie o schema a tunelului (imaginea de mai jos) iar titlul sa contina toate informatiile. Mai nou vrea si data lca care am facut graficul. Deci acum un titlu arata ceva de genul:
"Blabla bla Tunnel Ground Strain vs Concrete Box 6 displacement (20 to 120 s) 14.03.2011 Aftershock 8.05.2012" - un exemplu de titlu (nu am scris numele tunelului ca nu am voie).

Discutia a fost constructiva pentru ca in sfarsit s-a gandit la problema ce aparuse si ne-a dat o solutie insa principalul motiv pentru care ne chemase era altul. Un nou student v-a venii din septembrie, pentru 6 luni aici. E in anul 3 si vine intr-un program de schimb de experienta. Tipul de din Anglia si e pe jumatate japonez (mama lui e japoneza). Proful ne-a cerut noua opinia daca sa-l accepte si daca suntem de acord sa lucreze la proiectul nostru. Am fost impresionati ca ne-a cerut parerea si am fost de acord pentru ca avem nevoie de cineva care sa stie japoneza si engleza, ca sa ne ajute cu procesarea datelor ce ne vin.
Deci din septembrie avem un coleg nou, ce-i drept pentru un semestru dar e de ajuns. Cred ca semestrul acela vom termina lucrarea.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...