Treceți la conținutul principal

Istanbul vs Iasi

La sfarsitul lunii mai, oamenii au iesit in strada in Istanbul pentru a protesta impotriva guvernului ce vroia sa distruga un parc pentru a construi un mall. De atunci lucrurile s-au complicat si lumea e in strada datorita masurilor extreme pe care le ia guvernul. Televiziunile nu prezentau nimic despre ceea ce se intampla pe strazile din oras si directorul Kanal D a fost arestat pentru ca a protestat alaturi de oamenii de pe strada. Acum oamenii sunt judecati pentru terorism pentru ca au postat poze pe retelele de socializare. Lumea e cu ochii pe Istambul si presa aminteste de protestele din iarna lui 2011-2012 din Romania.
Dar totul a inceput de la un parc.


La Iasi primaria orasului s-a decis sa taie teii pe motiv ca sunt prea batrani. Nu conteaza ca ei inca sunt vii si ca profesori universitari de la Agronomie au explicat ca ei sunt foarte importanti pentru mediu, ca sub frunzele unui tei batran temperatura e mai scazuta cu 4 grade, sau ca teii din Iasi sunt in simbol national. Primaria ii taie. Au inceput cu cei de pe Bulevardul Stefan cel Mare si au continuat in Copou, pe Lascar Catargiu, in fata la TVR Iasi. Si ce fac iesenii? Au iesit in strada? De unde: au facut o pagina de facebook, unde isi spun oful.
Un profesor de-al meu incearca sa motiveze lumea sa iasa in oras si sa se revolte. Nu o sa-i dau numele pentru ca nu am primit acceptul de a face asta, insa asa cum pot vreau sa-l sustin. Nu sunt in Iasi, nu sunt in Romania ca sa pot iesii si eu in strada si sa imi exprim punctul de vedere, de aceea o fac virtual. Mi-e teama ca o sa fie singurul care o sa iasa sa manifesteze si atunci o sa fie privit ca un nebun. Mi-ar placea sa iasa studentii, sa se implice ligile, insa sefii de ligi au functii pe la organizatiile de tineret ale partidelor si nu vor sa supere pe nimeni. Eu am aceasi culoare politica ca primarul Iasiului, insa asta nu ma opreste sa ma revolt impotriva tampeniei pe care o face.
Asa ca daca nu aveti nimic important de facut (si ganditiva bine la prioritati - statul pe facebook nu e mai important), urmati-l pe 15 iunie!
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...