Treceți la conținutul principal

Tu cate carti ai citit anul asta?

La inceputul anului, am raspuns provocarii celor de la Goodreads si mi-am propus sa citesc 26 e carti. Mi-am spus ca am 26 de ani, trebuie sa citesc 26 de carti. Sase luni mai tarziu, am ajuns la numarul dorit.
Sa fiu sincer, nu cred ca am mai avut asa un an activ in literatura, din clasa a 10-a. Mi-am gasit timpul destinat lecturii si 40 de minute pe zi, in drum spre scoala si invers, citesc in tren. Dar cum scoala se termina acum si in scurt timp ma intorc acasa, nu o sa ajung in cele 6 luni ramase in an, sa citesc inca 26 de carti. Sper sa ajung la 40, si asta pentru ca in Romania nu o sa mai merg cu trenul la scoala si nu o sa-mi gasesc timp pentru lectura.

Uitandu-ma pe lista de carti imi dau seama ca am citit scriitori contporani:
Sega - Namaste
Filip Florian - Degetele Mici
Dan Lungu- Sunt o baba comunista
Tatiana Niculescu Bran: In tara lui Dumneseu si Noptile Patrirhului
Dan Lucian Teodorovici - Circul nostru prezinta:

Scriitori japonezi:
Shoko Tendo  - Yakuza Moon
Kanzaburo Oe - Strigatul Inabusit
Haruki Murakami - Norwegian Wood
Ryu Murakami- In supa miso
Yukio Mishima - Spring Snow
Yasunari Kawabata - The Dancing Girl From Izu

Scriitori contemporani la moda:
E. L. James: seria Fisfy Shades
Yann Martel: Life of Pi
Dan Brown - Inferno
J.R. Rowling - The Casual Vacancy

Am citit romane clasice ce mi-au scapat ca Ivan de Mircea Eliade sau Cismigiu et Comp de Grigore Bajenaru dar si straini ca Psycho lui Robert Bloch

Am descoperit placerea de a citii carti scise in doi, ca Pentru tine de Kim Thuy si Pascal Janovjak sau Baiuteii de fratii Filip si Matei Florian, am descoperit-o pe vietameza Kim Thuy si al ei roman de debut Ru

Am incercat sa intretin flacara unei mari iubiri cu primul roman din seria de fan James Potter - James Potter and the Hall of Elder's de G.N. Luppert si am realizat ca unele lucruri mai bine raman terminate

Si mi-am hranit demonii cu un atlas despre isoria secreta a femelior si a tatuajelor, scris de Margot Miffin.

Cu ce continui? Intre timp am terminat romanul ce mi-a mai ramas de la Filip Florian - Zilele regelui si o sa continui cu o carte pe care mi-am cumparat-o de curand, iar apoi cu e-bookurile pe care le mai am in kindle. Nu cred ca imi mai cumnpar nimic pana cand o sa ma intorc acasa, iar in Romania o sa cumpar cartile lui Teodorovici ce mi-au ramas de citit si cateva romane japoneze pe care vreau sa le citesc pe hartie.

Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...